Onze wijnen


De bodem in de Podravje bevat een grote verscheidenheid aan mineralen en voedingsstoffen. Dat maakt, dat elke wijnmaker hier voor elke soort wijn over ideale condities beschikt. Van de wijnen die wij vanuit de Podravje betrekken, geven we hieronder een korte beschrijving:

Stacks Image 212
Onze Banffy’s en Modri Burgundec
(Pinot Noir of Spätburgunder zoals de Duitsers zeggen) staan voor puur, subtiel en charme. Het zijn droge, rode wijnen met een fruitig aroma, gemaakt van een edel en zeer oud druivenras, dat de nodige zorg vraagt en hoge eisen stelt aan klimaat en bodem. Ze behoren tot de beste rode wijnen ter wereld.
Serveren op 16 graden. Lekker bij braadvlees, wild en kaas.Een andere heerlijke, rode wijn, die we u aanbieden is de Piramida; een fraaie, sappige en fruitige blend, gemaakt van twee druivensoorten: de Zweigelt en de Lemberger.
Serveren op 14 - 16 graden. Lekker bij kip en niet te krachtige, gegrilde gerechten.
Stacks Image 210Stacks Image 216
Sefovo Vino betekent wijn van de chef en is een speciale witte droge wijn, gemaakt van twee druivensoorten, waarvan de één een Riesling is. Welke die ander is, houdt de chef angstvallig geheim. Maar zeker is, dat de Riesling bekend staat als één van de beste druivensoorten. De Sefovo Vino heeft een fraaie balans tussen zoet en zuur en heeft zich ontwikkeld tot een subtiele godendrank met een fleurig bouquet. Licht gekoeld serveren.De Zeleni Sylvanec (groene Silvaner) is een witte druivensoort die oorspronkelijk uit de verre Kaukasus komt. De droge wijn die ervan gemaakt wordt, is fris en heeft zachte zuren. De wijn heeft het aroma van kruisbessen, peren en karamel en heeft de fruitige smaak van appel, perzik en citroen.
De Zeleni Sylvanec is heerlijk bij mosselen, slakken, krab, gegrilde vis en salades. Koel serveren.
Stacks Image 257Stacks Image 402
De Modra Frankinja (Blaufränkisch of Lemberger) heeft het aroma van rijpe donkere kersen en zwartrode bessen en is kruidig met evenwichtige zuren. De druif geeft de wijn een levendige stoere geur. De Modra Frankinja heeft een uitgesproken vol karakter. De Blaufränkische druif komt van oorsprong uit Midden-Europa en volgens de overlevering waren Franse soldaten die in het begin van de negentiende eeuw door Slovenië trokken, bijzonder ingenomen met deze wijn.
Lekker bij lamsschotels en gegrilld vlees. Serveren op 14 - 16 graden.Eén van de druivenrassen die kenmerkend is voor de Podravje is de Šipon.
Volgens de overlevering is de naam Šipon een verbastering van het Franse ‘si bon’. In de tijd dat Slovenië bij het Franse keizerrijk van Napoleon hoorde, bezochten Franse soldaten dit gebied. Zij dronken met volle teugen de lokale wijn en waren er zeer tevreden over en gaven de wijnboeren een compliment: ‘si bon’ (ja lekker).
De Šipon is een elegante wijn met een frisse geur van kruiden en rijp fruit. Mooie smaak, verfijnde zuren, lange, delicate afdronk. Je drinkt ‘m licht gekoeld. Heerlijk als aperitief, bij vis of wit vlees.
Stacks Image 350Stacks Image 398

Stacks Image 400
Sivi Pinot (Pinot Grigio) is een fraaie koningin, met volle body, onder de droge witte wijnen. Ze sprankelt en laat je tong spelen met een vleugje citroen, ananas, lyche, groene appel en lentebloesems. Heerlijke lange nasmaak met ‘diepte’.
Serveren op 10 -12 graden. Lekker bij pasta, risotto, witte vis en gegrild wit vlees.

De Renski Rizling heeft mooie krachtige zuren, de smaak is intens, maar elegant en kent een bouquet van perzik en is niet 100% droog. Zeevruchten en de Aziatische keuken passen er prima bij. Serveren op 6 graden.

De Laski Rizling is droog met een vleug van citroen en frisse appels en heeft een lichtkruidig smaakje.
Het is een authentieke, frisse, fruitige wijn, samengesteld uit een rijke druivenvariëteit. Een lekkere wijn vooral bij worstjes met zuurkool, vlees gebakken in reuzel, gebraden varkensvlees en kaas. Serveren op 8 - 10 graden.De Beli Kriz is een wijn gemaakt van een aantal verschillende met zorg geteelde druiven die in de Podravje verbouwd worden. Een lekkere ontspannen blend dus, die je serveert op 10 graden.


De Modri Burgundec Rosé is een lieflijke kwaliteitsrosé, fris en fruitig die vaak gedronken wordt bij lichte spijzen. Serveren op 10 - 12 graden.

De Sauvignon uit de Podravje heeft een ietwat honingachtig bouquet. Het is een droge verkwikkende wijn, met een lange, elegante en sappige nasmaak. Lekker bij een salade, asperges en zeefruit. Serveren op 10 - 12 graden.
Stacks Image 480Stacks Image 482
Kijk regelmatig op deze site om te zien welke wijnen we u aanbieden.
Het aanbod varieert van tijd tot tijd.

Voor prijzen klik hier